фото: pexels.comХасел беше осъден на девет месеца затвор за прославяне на

...
фото: pexels.comХасел беше осъден на девет месеца затвор за прославяне на
Коментари Харесай

Продължават демонстрациите в Барселона

фото: pexels.com

Хасел беше наказан на девет месеца затвор за възхваляване на тероризма и засегнатост на короната в своите изявления и в ария, качена в YouTube. Рапърът трябваше непринудено да се яви в пандиза на  12 февруари, само че не го направи

И на снощния протест в Барселона в поддръжка на испанския рапър Пабло Хасел, който беше задържан предходната седмица, още веднъж се стигна до ескалация на напрежението. Протестиращи хвърлиха бутилки по полицията, а публицист беше ранен.

Протестите в каталунската столица не престават осми следващ ден, само че те губят своята активност, отбелязва Франс прес.

Протестната акция стартира на площад „ Летаменди ”, където публиката пя песни на рапъра. Участници обявиха, че не е належащо да се " свързва това придвижване " с радикалите, които разрушават витрини.

След това протестиращите минаха по улиците на града, настоявайки освен за освобождението на Хасел, само че и на всички арестувани по време на митингите. Само за седмица в Каталуния бяха арестувани повече от 100 души, една трета от тях преди този момент бяха изправени пред съда, а най-малко 33-ма са малолетни.

Рапърът беше арестуван по обвинявания във прославяне на тероризма и засегнатост към монархията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР